Fragonia - av Gry Fosstvedt

Foto: Gry Fosstvedt

FRAGONIA-taxandria fragrans-en eterisk olje verdt å bli kjent med!
 
Som så mange helsebringende oljer kommer også fragonia fra Australia der den lenge var mest kjent som en søtt duftende og dekorativ plante, solgt i blomsterbutikker. Det var dr.Daniel Penoel som med sin erfarne nese senset at treet med de vakre blomstene hadde mer å fare med. Analysen av de kjemiske komponentene og hele oljen viste raskt at den hadde potente medisinske virkninger. Rose Marie, hans særs intuitive kone, fikk bilder av små babyengler da hun kjente duften, og ganske riktig,- den er helt spesielt velegnet for barn.
Fragonia tilhører samme familie-myrtacea- som har gitt oss eucalyptus ene, myrt, te tre,niaouli manuka, kunzea, - alle oljer med viktige terapeutiske egenskaper, særlig for åndedrettssystemet, og med svært lav toksisitet.
 
Fragonia har mye til felles med universaloljen te tre, men har definitivt en langt mer forfinet, lett, rik duft som mange elsker og ingen avskyr.
Viktigere er det at universitetsstudier viser at den er åtte ganger mer effektiv enn te tre, bl a på staphylococcus aureus(gule stafylokokker) Mens te tre brukte to timer på å uskadeliggjøre staph.aureus,klarte fragonia det på femten minutter.
Oljen har et usedvanlig balanser innhold av kjemiske komponenter, noe som kan forklare dens sterkt harmoniserende virkning på psyken. Det høye innholdet av milde, men effektive alkoholer, bl a terpineol-4 og alpha-terpineol, gjør at fragonia tåles svært godt av både hud og slimhinner, og kan altså trygt brukes på små barn. Den er svært effektiv ved luftveisinfeksjoner, urinveis- og underlivsinfeksjoner. Den er også betennelsesdempende og smertelindrende. Den har vist seg å styrke/modulere immunforsvaret, og har gitt gode resultater ved alvorlige immunitetsproblemer. Det forklarer hvorfor dr. Penoel har gode erfaringer med denne oljen brukt ved div. autoimmune sykdommer, f. eks leddgikt og MS. (Obs! som tilleggsbehandling) Den kraftfulle fysiske effekten styrkes ved at fragonia helt klart har en dyptgripende psykologisk virkning. Den ser ut til å være med å fjerne følelsesmessige blokkeringer.Dr.Penoel har opplevd forbløffende rask psykisk virkning f eks på pasienter traumatisert etter ulykker. Han hadde da litt fragonia på chakrapunkter, og under nesen. Selv har jeg også opplevd interessante og verdifulle endringer hos mange. Folk har sluttet å røke, sover mye bedre og dypere, har spesielle drømmer, finner tilbake til kreativitet som har ligget i dvale, noen ler mer og blir mindre tilknappet og formelle. Bruk gjerne fragonia før sengetid for ro og harmoni. Denne oljen kan brukes på alle mulige måter, både i familien og til massjeterapi. At den også, som te tre og niaouli, er antivirus gjør den jo også ekstra nyttig i disse pandemitider! Særlig effektiv kombinert med kunzea.
Hos Aromedica får du førsteklasses økologisk fragonia.
 
Link til nettside: